• Pátek, Červenec 29th, 2005
Cestou zpět jsme se na hodinu zastavili v Hřensku, které se nachází v těsné blízkosti hranice s Německem (na české straně, pochopitelně).

Hřensko je obecně známé z televize - bylo odvysíláno již několik reportáží o problémech se sesuvy půdy. Když jsem to viděl na vlastní oči, tak jsem se vůbec nedivil. Hned za domy je strmý sráz, takže kameny mohou padat přímo na obydlené domy.

Cesty zde lemuje spousta Vietnamců, jejichž sortiment je skutečně pestrý. Cigarety a alkohol mi byly nabízeny asi tisísckrát. Jinak co se oblečení týče, tak je nabídka vcelku dobrá. Kvalita je lepší než u nás.

I když nepřehánět - bylo mi taky nabízeno triko zaručeně značky Adidas. Napřed za 300 Kč, poté za 150 Kč, při cestě zpět dokonce za 100 Kč. Přemýšlím dodnes, jestli jsem neudělal chybu, že jsem ho nevzal, přestože mělo na rukávu jen dva pruhy…

Všechny komentáře k tomuto článku můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.

Jeden komentář

  1. 1
    Moonriver 
    Sobota, 3. Říjen 2009

    Sortiment mají ve Hřensku opravdu pestrý, leč pěkný suvenýr zde zakoupit nelze. Chtěla jsem si z výletu domů přivézt nějaký obrázek, hrníček, nebo cokoliv co připomíná Hřensko, resp. České Švýcarsko….. tričko Adidas mě opravdu nepřesvědčilo :) Ale jinak se mi tam líbilo :) Skály pěkné… akorát chudáci ti, kteří tam bydlí :(