• Pátek, Červenec 01st, 2005

Tak jsme se po necelém půlroce opět vydali na výšlap do Beskyd. Tentokrát jsme vymysleli zase jinou trasu - s ohledem na to, že máme Beskydy prochozený dokonale, je to už celkem problém, vymyslet něco novýho. :-)

Vlakem jsme se dopravili do Vsetína, odtamtud pěšky po žluté až na Vsacký Cáb (tam jsme dali oběd a pivko), pak po červené na Ptáčnici, přes Valašskou Bystřici až do Rožnova pod Radhoštěm. Celkem tedy asi 30 km.

Počasí se vydařilo, jen dopoledne bylo nechutně vedro a dusno, takže jsme museli u místních obyvatel doplnit zásoby vody, za což jim velice děkujeme!!! :-) Nabídnutou slivovici (za odměnu) místní obyvatel chalupy decentně odmítnul s ohledem na brzkou ranní dobu (asi 11:30). Zhruba od oběda se obloha zatáhla, takže pak už se konečně šlo v pohodě.

Trasu si můžete prohlédnout na mapce.

PS.: Vyzýváme tímto KČT (Klub českých turistů), aby zkontroloval rozcestí žluté s červenou mezi Vsetínem a Vsackým Cábem, protože jsme plynule přešli ze žluté na červenou bez jediného povšimnutí rozcestí…Naštěstí jsme šli furt na server, teda sever, takže jsme se nenechali zmást, a nezabloudili. :-)

Všechny komentáře k tomuto článku můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.

Comments are closed.