• Středa, Březen 28th, 2007

Nejdřív bych rád napsal pár slov o tom, co všechno této dovolené předcházelo.

Už je to pár let, co jsme se dozvěděli o této cestovní kanceláři, kterou jsme blíže poznali až na úvodní prezentaci. První dojmy z tohoto setkání byly různorodé, protože u nás tento způsob seznámení není příliš rozšířen.

Úvodní prezentace CK Horizont Travel může na leckoho zapůsobit všelijak. Vinu vidím především v dnešní době, kdy jsou na denním pořádku čím dál více promyšlené podvody. Proto není divu, že většina lidí už předem zaujímá negativní postoj. Proto bych rád vyjádřil své dojmy jak z prezentace, tak ze strávené dovolené ve Francii.

Prezentace CK Horizont Travel trvala poměrně dlouho. Chápu však, že pokud se má člověk dozvědět co nejvíce důležitých informací, nějaký čas to vezme. Musíme přiznat, že v průběhu jsme přemýšleli, zda se nejedná o nějaký podvod. Je těžké v průběhu několika hodin zaujmout objektivní stanovisko. Obzvláště, pokud jde o nemalé peníze.

Nicméně po prodiskutování všech formálních i finančních záležitostí jsme se rozhodli strávit dovolenou právě s Horizont Travel. A jak jsme později zjistili, bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí, jaké jsme kdy učinili…

Rozhodli jsme se odcestovat v červenci na čtrnáctidenní dovolenou ve Francii do lyžařského střediska La Plagne. Předtím však předcházelo osobní posezení a rozhovor s Richardem Salibou, majitelem CK Horizont Travel. Ten nám velmi nadšeně vysvětlil, jak tamní prostředí vypadá a jak bude probíhat ubytování, pobyt a další detaily. Bylo skvělé, že p. Saliba osobně navštívil všechny lokality, kam Horizont Travel své klienty posílá, a proto nám mohl bez problému odpovědět na všechny naše dotazy. Velice nás překvapil osobní a vstřícný přístup p. Saliby, ze kterého bylo znát, že mu skutečně záleží na každém klientovi, aby mohl co nejvíce vyhovět všem jeho přáním.

Také nám sdělil, kam všude je možné podívat se, a jaká místa doporučuje navštívit. Důležitá informace byla také ta, ať si každý z nás vezme dvě pasové fotografie. Důvod? P. Saliba nám sdělil, že přímo na recepci hotelu je možné vyřídit si zdarma skipas, který platí po celou dobu pobytu, a to nejen na lanovky, ale i jiné služby, jako byl např. bazén v jiném hotelu! A protože je týdenní, jsou kvůli délce pobytu třeba právě dvě fotografie. Díky této informaci jsme ušetřili minimálně 25 euro - zhruba tolik by stálo zhotovení fotografií na hotelu.

Po příjezdu vše odpovídalo přesně popisu p. Saliby - bezproblémové a komfortní ubytování s výhledem na Mt. Blanc, moderní hotel, jehož součástí byl supermarket i jiné další obchůdky. Výbavou pokoje byla mimo jiné televize a myčka nádobí, takže po poledním obědě se prostě nádobí naházelo do myčky a mohlo se vyrazit ven - skvělá věc! :-)

Prostředí bylo jedním slovem nádherné. La Plagne je 2000 m n.m., a je to znát. Všude kolem jen louky, hory a skály. Vzduch je neuvěřitelně čistý a kvůli nadmořské výšce o několik stupňů chladnější, než na jaký jsme v létě zvyklí. V době, kdy v České Republice bylo přes 30 stupňů Celsia, to bylo velice příjemné.

Do hlavního centra areálu (Plagne Centre) se dostanete lanovkou přímo z hotelu (!) - ano, skutečně přímo v hotelu nastoupíte do lanovky (Telemetro), která vás za pár minut doveze do centra. Odtud se můžete vydat buďto skibusem do dalších areálů, nebo lanovkou na nějaký z vrcholů. Největším zážitkem byla nejspíš cesta na ledovec, který je ve výšce 3000 m n. m. Zní to nadneseně, ale v podstatě se na něj můžete dostat v lehkém obutí přímo z hotelu (lanovkou z hotelu do centra, odtud skibusem do sousedního střediska, a odtud třemi lanovkami až na ledovec). Podotýkám, že všechno zmiňované cestování je zdarma, máte-li skipas! Cesta na ledovec stála pro dospělého 12 euro, což se už při několika lidech dost prodraží, a tedy máte-li skipas, můžete ušetřené finance investovat vhodněji, třeba do dárků pro Vaše známé… :-)

Další skvělou věcí byla návštěva bazénu, ať už kdykoliv přes den, či ve večerních hodinách. Díky skipasu byla k dispozici šatna, sprchy a venkovní bazén s lehátky. Je nezapomenutelný zážitek opalovat se u bazénu a mít výhled na zasněžený Mt. Blanc!

Přímo v hotelu je herna, na chodbě jsou pak dva stoly na stolní tenis. V ostatních částech venkovního areálu pak najdete dalších několik stolů.

Ve druhém týdnu pobytu jsme zažili další atrakci - a tou byl dojezd 16. etapy Tour de France. Při dojezdu L. Armstronga a jiných závodníků jsme stáli přímo u cílové brány. Čtrnáct dní bohužel uběhlo jako voda - aby také ne, když jsme se ani jednou za celou dobu nenudili. Po většinu času jsme měli úplně jasné počasí, zapršelo jen dvakrát.

Když nad tím teď přemýšlíme, nenapadá nás nic, co víc bychom si ještě mohli pro ideální dovolenou přát. Vše, na co si člověk vzpomněl, bylo k dispozici, a naopak možnosti silně předčily všechna naše očekávání.

Od té doby ve volném čase sleduji diskuse na různých serverech, kde lidé vyjadřují své názory k jednání CK Horizont Travel. Zaráží mě, že většina z těchto lidí nikdy na žádné dovolené s Horizont Travel nebyla, a tak odsuzuje a kritizuje něco, co nikdy nevyzkoušela. A to všechno proto, že svůj názor staví jen a pouze na zkreslených názorech jiných lidí, kteří své problémy nepochopitelně svádí na Horizont Travel. Tyto zcestné debaty však neprávem vrhají na Horizont Travel stín, což mě mrzí, protože já jsem se rozhodl právě pro tuto cestovní kancelář, a byla to jednoznačně skvělá volba. Za zmínku jistě stojí tyto dva články - Podvodníci nám kazí renomé a Díky nabídce cestovní kanceláře Horizont Travel podvedení pojedou k moři!

Na závěr bych rád uvedl, že CK Horizont Travel skutečně do puntíku dodržela slib o luxusní dovolené - byla to bez nadsázky dovolená našich snů bez jediného zádrhelu, na kterou nikdy nezapomeneme.

Všechny komentáře k tomuto článku můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.

Komentáře: 8

  1. 1
    katerina 
    Středa, 7. Leden 2009

    suprove!!!!!!!!!!

  2. Jo La Plagne tam sem byl jednou v životě v zimě na lyžováníčku a žádný lepší už jsem v životě nezažil! Doufám že se tam někdy vrátím, protože La Plagním se nevyrovná kde jaká jiná francie či itálie nebo snad rakousko.

  3. Horizont Travel? Taky jsem přes ně byla na dovolené a bylo to super!!!!! Můžu doporučit všem.

  4. Tak po precteni clanku nelituji, ze nejspis pristi rok s CK Horizont Travel na dovolenou snu pocestuj!i:-) Uz se neskutecne tesim a dekuji:D

  5. 5
    Božena Bušková 
    Čtvrtek, 17. Září 2009

    Pokud máte někdo zájem, prodám dvoutýdenní dovolenou na zkoušku se slevou (zdravotní důvody).
    Zdravím všechny.

  6. Horizont Travel?Horizont Travel?Můžu doporučit:-)

  7. 7
    Franta Sedlák 
    Úterý, 29. Prosinec 2009

    Nádherné prožití Vánoc s přítelkyní v Club Marina na Tenerife.
    Děkuji:-)

  8. :-))))