• Čtvrtek, Říjen 16th, 2008

Konečně jsem usoudil, že dosavadní CMS už silně zaostává, jestli se tak předchozí systém dal vůbec nazvat, a rozhodl jsem se k radikální změně: přejít na publikační systém WordPress.

Největší změna je v tom, že až doposud (cca od roku 2002) můj web jel výhradně na vlastnoručně napsaném systému (vč. administrace). Doba však pokročila, a tak to, co tenkrát možná mohlo jakžtakž stačit, už je dávno out.

Mrzí mě fakt, že tím můj web ztratil kus ze své původní tváře, ale změna je přece život! Na druhou stranu věřím tomu, že možnosti WordPressu jsou natolik bohaté, že klady předčí i těch pár záporů.

Suma sumárum - vyházel jsem články, které byly “outdated” - ať už datem publikace, anebo svým obsahem. Bohužel jsou fuč i všechny komentáře (pokud u současných článků nějaké byly). Neměl jsem skutečně sílu tahat sem bezmála 1000 komentářů… Takže se omlouvám těm, kteří věnovali svůj čas psaním svých příspěvků.

Zobrazení obrázků a fotografií

Pro zobrazení fotografií je momentálně použita JavaScriptová knihovna LightBox, díky které lze pro pohyb mezi jednotlivými fotkami použít písmen N (Next) a P (Previous) šipky vlevo a vpravo.

Klávesou F11 přepnete většinu prohlížečů (Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer…) do režimu full-screen, čímž získáte větší plochu pro zobrazení fotografií.

Problémy spojené s přechodem na novou verzi

Jak už je to se vším, i zde se vyskytla spousta problémů, tudíž je velice pravděpodobné, že nemusí fungovat některé odkazy, tu a tam se může objevit nějaká chyba apod. Pokud na něco narazíte, dejte mi prosím vědět! :-)

Kategorie: Poznámkový blog
Všechny komentáře k tomuto článku můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.

Comments are closed.