• Úterý, Únor 07th, 2006

V neděli jsme si jeli zalyžovat až na Slovensko do lyžařského střediska Vrátna. Počasí bylo perfektní, lyžařský podmínky taktéž!

V sobotu večer se u mě stavil kámoš (v 20:30!), jestli bych nejel v neděli na celej den na lyže - na Slovensko. Nezaváhal jsem ani minutu a souhlasil. :-)

Odjezd byl ráno po šesté hodině z Přerova. Jeli jsme autem VW Transporter pro 9 osob. Z Přerova je Vrátna vzdálena asi 150 km, takže pokud při cestě nevzniknou žádné komplikace, je tam člověk za dvě a půl hoďky, což je pohoda. :-)

Trochu jsme zaváhali při získání skipasu, a tak jsme strávili asi půl hodiny ve frontě, než jsme se konečně proboxovali k pokladnám. Skipas nás každého stál 69 kč, což je cena časopisu Snow, ve kterém byl poukaz na získání skipasu za symbolickou 1 Sk. Menší problém byl, že jsem si kvůli té jedné české koruně neměnil prachy, takže jsem té paní nakonec dal našeho bůra. Bylo mi to fuk, chtěl jsem už konečně na svah!!! :-)

Sjezd byl naprosto perfektní. Dobře upravenej svah, i když přece jen kapku zledovatělej, ale i na to si člověk zvykne. Budu si muset holt nechat přebrousit hrany.

Byl to skutečně suprově strávenej den, protože i počasí bylo skvělý - celej den jasno, jen pár pod nulou, takže na lyžování prostě ideální podmínky. Navíc, když se člověk řítí dolů po sjezdovce sedmdesátikilometrovou rychlostí, zapomene aspoň na chvíli na všemožné problémy, které mu leží v hlavě!!! :-)

Vrátna se nachází na Slovensku v národním parku Malá Fatra cca 25km od Žiliny, kousek od obce Terchová. Lyžuje se zde až v pěti lokalitách od 600 m n.m. do 1550 m n.m., s celkovým převýšením 950 m.

Další info k tomuto lyžařskému centru naleznete na http://zevl.blog.cz/

Kategorie: Sport, Zahraničí
Všechny komentáře k tomuto článku můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.

Comments are closed.